11 Snygga Fönsteramplar

Ta del av Grönrikets trendspaning och finn den perfekta ampeln till ditt hem!

Fönsterampel

Amplar är ständigt trendande inom krukväxtvärlden. Att lyfta upp sina växter i ampel är ett enkelt sätt att fylla ut med grönska och skapa mer av en djungel-känsla i sitt hem. Det kan vara svårt att hitta rätt kring utbudet av amplar, därför har jag valt att dela med mig av ett antal amplar jag uppfattar passar bra in i de flesta av hemmen oavsett inredningsstil.

Det kan ju nämligen vara lite svårt att hitta den perfekta fönsterampeln för sitt hem. Amplar växer ju tyvärr inte på träd, särskilt inte om man har specifika önskemål. Här är 11 stycken riktigt snygga fönsteramplar för dig som vill inspireras.

Gronriket.se deltar i olika reklamprogram. Reklamprogram gör det möjligt för webbplatser att få provision från ditt köp genom att göra reklam och tillhandahålla länkar till en webbplats – utan extra kostnad för dig. Våra recensioner och omdömen är inte köpta.

1. Eva Solo Självvattnande Ampel

evasolo-ampel

Hängamplar har en tendens att glömmas bort, särskilt ifall de hänger en bit ifrån andra växter eller är lite svåra att nå. Denna ampel från Eva Solo är oerhört smidig eftersom att växten har förutsättningarna att sköta vattningen helt på egen hand, så länge det finns vatten i krukan förstås.


2. Dubbla Fönsteramplar

ampel2

Ett par mindre amplar för dig med växter som har lite mindre kruka. Dessa amplar köps tillsammans och kompletterar varandra till utséendet. Även dessa har en form av ram som drar blicken till sig. Till dessa kan jag varmt rekommendera lite buskiga eller hängande växter som tydligt får omfamna ramen, eftersom att växten då skapar en illusion att vara välväxt trots att den är av det mindre slaget.


3. Fönsterampel i Metall

ampel1

Denna ampel kommer i två olika storlekar (klicka här för att komma till den mindre varianten) vilket kan vara mer än uppskattat i många fall. Den är stilren men gör ändå en form av statement med den uttrycksfulla utformningen. Kombinera gärna flera antal av dessa tillsammans för att skapa en iögonfallande men sofistikerad approach.


4. Umbra Bolo Fönsterampel

Fönsterampel UB

Med en storlek som passar utmärkt för små till mellanstora växter sätter denna Fönsterampel från Umbra Bolo en extra guldklimp till inredningen. Den runda formen ger ett avslappnat intryck, samtidigt som de fina detaljerna även gör Fönsterampeln till ett modernt och elegant inslag till hemmet.


5. Jute Fönsterampel

fönsterampel jute

Fönsterampeln Jute passar hem hos dig som uppskattar mycket detaljer. Denna ampel är mycket stor och rymmer lite större växter, men kan även användas väl till att förvara frukt och grönt på ett stilfullt sätt. Till ett överkomligt pris blir det med Jute mycket enkelt att få in lite annorlunda finesser till hemmet.


6. Speckle Fönsterampel

fönsterampel

Även denna Fönsterampel kommer i två olika storlekar, där den mindre varianten även har en spännande, mycket djup form. Den länkade ampeln är den större varianten med mindre djup, och det är även den jag personligen föredrar på grund av svårigheten att hitta en växt som passar den mindre ampeln. Fönsteramplarna har ett dovt uttryck som passar in i de flesta hem.


7. Ampel i Bambu

fönsterampel bambu

Denna mycket neutrala Fönsterampel är gjord i bambu, med den stora fördelen att vara miljövänlig. Den är även hållbar och passar in att hänga i princip överallt – även utomhus. Den kommer även med den stora fördelen att ha ett mycket bra pris. Denna kruka är ett mycket bra val för dig som söker budgetalternativ.


8. Fönsterampel Dijon

fönsterampel dijon

En annan variant av den ovanstående Fönsterampeln är denna lite mörkare, mer originella fönsterampeln. Även Dijon är gjord av miljövänlig bambu och kommer till ett mycket bra pris. Denna rekommenderas varmt särskilt till dig som söker budgetalternativ.


9. Fönsterampel Jute i liten storlek

fönsterampel jute

Om ovannämnda Fönsterampeln Jute kändes som lite i det största laget finns även den mindre varianten i samma stil. Även denna sticker ut lite i mängden och kan lätt göras till en av hemmets huvudattraktioner. Precis som på bilden vill jag tipsa om att prova sätta lite buskigare växter i som får chansen att framträda och se större ut.


10. Fönsterampel Bloomingville

fönsterampel

En mer exklusiv Fönsterampel är denna från Bloomingville, och som är gjord av stengods med en riktigt stilren men ändå iögonfallande design. Denna ampel är mer rejäl än de flesta andra amplar, med mer tyngd och ger ett mer abstrakt intryck. Perfekt för dig som söker lite rörelse i detaljerna.


11. Fönsterampel Planter

Fönsterampel Planter

Planter är kanske inte primärt en Fönsterampel, eftersom att denna ampel har en tillhörande armatur. Detta är en relativt speciell inredningsdetalj och kan lätt hamna i fokus. Förslag på lampor att använda till denna Fönsterampel är en särskilt utformad växtlampa, eller till och med en lampa som kan byta färg och skapa en vacker display för växten.


Betygsätt den här sidan:
Kategori: Recensioner