10 Snygga Fönsteramplar

Ta del av Grönrikets trendspaning och finn den perfekta ampeln till ditt hem!

Fönsterampel

Amplar är ständigt trendande inom krukväxtvärlden. Att lyfta upp sina växter i ampel är ett enkelt sätt att fylla ut med grönska och skapa mer av en djungel-känsla i sitt hem. Det kan vara svårt att hitta rätt kring utbudet av amplar, därför har jag valt att dela med mig av ett antal amplar jag uppfattar passar bra in i de flesta av hemmen oavsett inredningsstil.

Det kan ju nämligen vara lite svårt att hitta den perfekta fönsterampeln för sitt hem. Amplar växer ju tyvärr inte på träd, särskilt inte om man har specifika önskemål. Här är 10 stycken riktigt snygga fönsteramplar för dig som vill inspireras.

Gronriket.se deltar i olika reklamprogram. Reklamprogram gör det möjligt för webbplatser att få provision från ditt köp genom att göra reklam och tillhandahålla länkar till en webbplats – utan extra kostnad för dig. Våra recensioner och omdömen är inte köpta.

1. Eva Solo Självvattnande Ampel

evasolo-ampel

Hängamplar har en tendens att glömmas bort, särskilt ifall de hänger en bit ifrån andra växter eller är lite svåra att nå. Denna ampel från Eva Solo är oerhört smidig eftersom att växten har förutsättningarna att sköta vattningen helt på egen hand, så länge det finns vatten i krukan förstås.


2. Dubbla Fönsteramplar

ampel2

Ett par mindre amplar för dig med växter som har lite mindre kruka. Dessa amplar köps tillsammans och kompletterar varandra till utséendet. Även dessa har en form av ram som drar blicken till sig. Till dessa kan jag varmt rekommendera lite buskiga eller hängande växter som tydligt får omfamna ramen, eftersom att växten då skapar en illusion att vara välväxt trots att den är av det mindre slaget.


3. Fönsterampeln Ficonstone

ampel ficonstone

Denna gråa ampel har ett melerat utseende som ger den en subtil och tidlös charm. Den är praktisk och måttlig i storlek med sina 24x24x10 cm, vilket gör den lämplig för mellanstora växter.

Med sitt diskreta melerade mönster tillför den en touch av elegans utan att ta över uppmärksamheten. Så om du letar efter en diskret men snygg ampel för dina gröna vänner, är den här ett pålitligt val som kommer att passa in i de flesta omgivningar.


4. Umbra Bolo Fönsterampel

Fönsterampel UB

Med en storlek som passar utmärkt för små till mellanstora växter sätter denna Fönsterampel från Umbra Bolo en extra guldklimp till inredningen. Den runda formen ger ett avslappnat intryck, samtidigt som de fina detaljerna även gör Fönsterampeln till ett modernt och elegant inslag till hemmet.


5. Fönsterampel i terrakotta

terrakotta ampel

Denna terrakottakruka är en enkel och robust lösning för att hänga dina växter. Den är tillverkad av terrakotta och förzinkat järn, vilket ger den en stabil och hållbar konstruktion.

Med en höjd på 37,6 cm och en diameter på 28 cm rymmer den en medelstor växt bekvämt. Dess vikt på 1,5 kg gör den stabil när den är upphängd. Upphängningen sker genom en järnkrok som är praktisk och pålitlig. Utöver det praktiskt lägliga i att krukan är av terrakotta är den även idealisk för att hänga dina växter på ett pålitligt sätt utan onödiga komplikationer eller dekorationer.


6. Trefaldiga bruna amplar

bruna ampelkrukor

Dessa hängande krukor är en enkel och funktionell lösning för att visa upp dina växter. De kommer i tre olika storlekar, med måtten:

  1. Diameter 17 cm, Höjd 16 cm.
  2. Diameter 21 cm, Höjd 20 cm.
  3. Diameter 25 cm, Höjd 24 cm.

Krukorna är tillverkade i en brun nyans och är utrustade med brunt snöre för att hänga dem. Deras design är enkel och rakt på sak, vilket gör dem praktiska för att hänga växter på ett effektivt sätt utan några överflödiga detaljer eller dekorationer.


7. Ampel Ventura

ampel ventura


Denna ampelkruka har en enkel och funktionell design med en vacker rostbrun patina. Den levereras komplett med en kedja och en krok för smidig upphängning. Med en diameter på 21 cm är den tillräckligt rymlig för att rymma både sommarblommor och hängande gröna växter. Dess skönhet ligger i dess enkelhet och funktionalitet, och den passar perfekt för att komplettera din trädgård eller ditt hem med grönska. En pålitlig lösning för att hänga dina växter på ett vackert och rustikt sätt.


8. Fönsterampel Dijon

ampel metallkorg

Denna ampel har en enkel och funktionell design som är idealisk för att visa upp gröna växter och blommande plantor i trädgården. Med en diameter på 30,5 cm och en höjd på 14,5 cm har den tillräckligt med utrymme för att rymma en variation av växter. För att komplettera den kan du använda formade inlägg i kokosfiber, vilket ger ett praktiskt och hållbart stöd för dina växter. Det är en pålitlig och praktisk lösning till trädgården som fullgör sitt syfte som en vacker inramning för dina växter.


9. Fönsterampel Bloomingville

fönsterampel

En mer exklusiv Fönsterampel är denna från Bloomingville, och som är gjord av stengods med en riktigt stilren men ändå iögonfallande design. Denna ampel är mer rejäl än de flesta andra amplar, med mer tyngd och ger ett mer abstrakt intryck. Perfekt för dig som söker lite rörelse i detaljerna.


10. Fönsterampel Planter

Fönsterampel Planter

Planter är kanske inte primärt en Fönsterampel, eftersom att denna ampel har en tillhörande armatur. Detta är en relativt speciell inredningsdetalj och kan lätt hamna i fokus. Förslag på lampor att använda till denna Fönsterampel är en särskilt utformad växtlampa, eller till och med en lampa som kan byta färg och skapa en vacker display för växten.


Betygsätt den här sidan:
Kategori: Recensioner