Hjärtan på tråd

Följ Grönrikets skötselguide och få en snabbväxande, magisk Hjärtan på Tråd!

Hjärtan på Tråd

Hjärtan på tråd är för dig som uppskattar snabbväxande, enkla, och samtidigt är lite annorlunda. Med rätt skötsel och tid kan Hjärtan på Tråd bli flera meter lång då växtsättet är hängande i långa, tunna rankor med små, tjocka, merlerade blad. Genom att ta sticklingar av Hjärtan på Tråd och plantera dom i samma kruka som moderplantan kan Hjärtan på Tråd bli mycket tät och tjock.

Gronriket.se deltar i olika reklamprogram. Reklamprogram gör det möjligt för webbplatser att få provision från ditt köp genom att göra reklam och tillhandahålla länkar till en webbplats – utan extra kostnad för dig. Våra recensioner och omdömen är inte köpta.

Hjärtan på Tråd Skötsel

Placera Hjärtan på Tråd i starkt, indirekt ljus. Vattna rikligt efter att jorden har torkat ut ordentligt. Tillsätt kaktusnäring med ca. 4 veckors mellanrum under sommarhalvåret. Vanlig rumsmiljö passar perfekt för Hjärtan på tråd, men var noga med att god luftcirkulation finns i rummet under mycket varma dagar.

Hjärtan på Tråd Ljusbehov

För att Hjärtan på Tråd ska växa fort och må optimalt placeras den i starkt, indirekt solljus. Hjärtan på Tråd bör inte placeras i direkt solljus, på grund av den stora risken att orsaka brännskador på bladen. Om växten står för mörkt finns risken att Hjärtan på Tråd slutar växa till sig.

Hjärtan på Tråd Temperatur

Även om Hjärtan på Tråd är en relativt köldtålig växt kan den skadas om utsätts för temperaturer under 10 grader under en längre period. Vanlig rumstemperatur passar utmärkt för Hjärtan på Tråd. Vid värmeböljor däremot kan det vara viktigt att se till att rummet har god ventilation, eftersom att Hjärtan på Tråd inte trivs i varm, instängd luft.

Hjärtan på Tråd Luftfuktighet

Eftersom att Hjärtan på Tråd är en form av suckulent vill den heller inte ha särskilt hög luftfuktighet. Vanlig rumsmiljö passar Hjärtan på Tråd utmärkt, även under vintern då luften tenderar torka upp ytterligare.

Hjärtan på Tråd Vattning

Som nämnt så är Hjärtan på Tråd en form av suckulent, vilket innebär att jorden bör torka ut ordentligt innan vattning. Väl vid vattning ska jorden blötas ordentligt. Det ska gå en längre tid mellan vattningarna, vilket även gör att Hjärtan på Tråd kan vara en bra nybörjarväxt.

Det är viktigt att vatten inte samlas i krukans botten. Om Hjärtan på Tråd står blött under längre tid kommer den att drabbas av rotröta.

Hjärtan på Tråd Näring

Tillsätt kaktusnäring med ca. 4 veckors mellanrum under månaderna mars till september. Under vinterhalvåret vilar plantan, därför bör man ej tillsätta näring till Hjärtan på Tråd då den får begränsat med solljus.

Hjärtan på Tråd Jord

Väldränerad jord är att föredra för Hjärtan på Tråd. Kaktusjord är optimal, men även vanlig blomjord fungerar ifall den är försedd med gott om dräneringsmaterial. Tillsätt då perlite eller lecakulor för att överblivet vatten ska kunna rinna undan.

Föröka Hjärtan på Tråd

Det enklaste sättet att föröka Hjärtan på Tråd är genom att ta sticklingar. Klipp då av en bit av stammen med minst ett blad på. Jordrota sedan sticklingen genom att plantera den direkt i jord i ett ljust läge och håll jorden lätt fuktig fram tills sticklingen fått rötter. Man kan även vattenrota sticklingen genom att sätta nedre delen av stammen på sticklingen i vatten tills rötter bildats. Därefter planteras Hjärtan på Tråd-sticklingen i jord som vanligt.

Omplantera Hjärtan på Tråd

Hjärtan på Tråd behöver inte omplanteras särskilt ofta. Vartefter rötterna växer ur krukan, eller du upptäcker att jorden fått sån pass dålig kvalitét att det inte håller något vatten är det dags att omplantera Hjärtan på Tråd. Det kan således ta ett par år mellan omplanteringarna utan att växten tar skada.

Hjärtan på Tråd växer mestadels på längden, därför kan själva bladverket se relativt stort ut i jämförelse med krukan. Så länge rötterna inte fyller ut krukan för mycket gör inte detta något. Detta är en mycket tacksam krukväxt som utan tvekan kan överleva relativt mycket.

5/5 - (1 vote)
Kategori: Växtguider